måndag 24 augusti 2009

Sommarmuffinsar



Här kommer lite flera muffins. Denna gången lite godare att äta... Tänkte att det var lagom att lägga ut ett tips på sommarmuffins nu när skola/jobb har börjat, och man vill tänka tillbaka på semestern! Och det är ju fortfarande lite somrigt väder.

Sommarmuffinsar:

Smeten räcker till ungefär 12 muffins i den "vanliga" storleken.

(Eftersom jag gillar att exprimentera när jag bakar, skriver jag cirka framför, så att man kan prova sig fram. Om du har ett eget grundrecept kan du följa det och bara lägga till detaljer.)

Innehåll:
- 125 g smält, rumstempererat smör
- ca 1 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- ca 1 1/2 - 2 dl vanligt mjöl
- 2 msk mjölk

Extra:
- 1 lime
- ca 2 dl grädde
- 12 st jordgubbar

Såhär gör du:

1. Sätt på ugnen på 190 celsiusgrader

2. Häll i sockret i en bunke och riv i lime skal, ca en fjärdedels lime skal (en smaksak). Blanda så att blandningen är jämn och luktar härligt av lime. Häll i smöret, efter att det svalnat, och rör ihop det poröst.

3. Häll i äggen, mjölet och mjölken. Dela limen på mitten och pressa i lite av limesaften. Rör ihop allt till en slät och fin smet.

4. Fördela smeten jämt i formarna och baka muffinsen i ugnen tills de har rest sig och känns fast i mitten. Om du gör "normal" stora muffins tar det ca 12 till 15 minuter. Vispa grädden.

5. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna ett tag (annars smälter grädden!!)
Klicka på grädden på muffinsarna. Gör lite extra limesocker och doppa jordgubbarna på toppen, sedan sätter du fast dem i grädden.

Tips! Det är gott och äta muffinsarna kalla,antingen ifrån frysen eller kylen. Tänk på att det är bäst att pynta muffinsarna direkt innan man ska äta dem. Spara i så fall grädden i en bunke så håller den sig längre!

Lycka till med muffinsarna och hoppas de blir lika goda som mina blev!

/fröken pony.




2 kommentarer: